Ditte Fjeldsted

Sundhed og velvære er meget mere end din kost

Sundhed og velvære er meget andet end din kost

I mit arbejde med ernæringsterapi omhandler det for de fleste primært kosten, både hvad de spiser og forholdet til det, men for at opnå velvære og sundhed, kræver det nogen gange at arbejde med noget helt andet end kostvejledning.

Forleden havde jeg en samtale med en klient, som har arbejdet i flere måneder med at implementere mere grønt i sin kost og at få et afslappet forhold til kosten. Men pludseligt brød hendes verden sammen og hun faldt tilbage i gamle mønstre igen, hvor alt føles uoverskueligt.
I denne situation vælger jeg at sætte fokus på alt andet end kosten, og i stedet finder vi ud af, hvordan hun med andre værktøjer kan opnå noget velvære i hendes hverdag, så hun kan få overskuddet og glæden tilbage.

Sundhed handler om hvordan du har det størstedelen af tiden – er du glad? Har du energi og overskud? Har du et stabilt helbred? Disse ting er med til at definere din sundhed. De fleste ved at kosten påvirker os, både fysisk og psykisk, men andre faktorer er ligeså vigtige for vores sundhed og velvære.

Derfor elsker jeg at arbejde med ernæringsterapi, som både kan omhandle kostvejledning, men også alle andre ting i livet, som er med til at påvirke vores sundhed og velvære.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *