Ernæringsmæssigt er der nogen helt essentielle behov, som vi alle har brug for at få dækket, dem kan du læse om her. Men er kroppen kommet i ubalance, kan det være nødvendigt at sætte mere ind på et bestemt område.
Frugt og grønt indeholder høje mængder vitaminer, mineraler, enzymer og antioxidanter. De er fuld af kraft og vitalitet! De forskellige farver indikere et forskelligt næringsindhold og derfor er det godt, at spise frugter og grøntsager i alle regnbuens farver.
Protein er vigtigt for opbygning af bl.a. kroppens celler, væv, hormoner og antistoffer i et stærkt immunforsvar. Gode kilder til protein kan både være animalske og plantebaseret, variation af disse kan give store sundhedsfordele. Spis især gerne kød fra fjerkræ, fisk, skaldyr, æg, linser, bønner og nødder.
Kulhydrater opdeles i fordøjelige og ufordøjelige kulhydrater. Hvoraf de ufordøjelige er særligt interessante for vores sundhed! De karakteriseres som kostfibre og når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fungere som god næring til tarmbakterierne og bl.a. omdannes til signalstoffer til hjernen. Kostfibre er med til at forebygge en række livsstilssygdomme. De findes i høj grad i grove grøntsager, frugter, fuldkornsprodukter, nødder og frø, havregryn, kartofler og bælgfrugter.
Fedtstoffer i form af umættet fedt har mange vigtige funktioner for bl.a. immunforsvaret (hvor det særdeles har en positiv effekt mod kronisk inflammation), celleopbygning, hormonbalancering og som bærestof for flere vitaminer. De gode umættede fedtsyrer er omega-3 og omega-6 som findes i planteolier, nødder, avocado og fede fisk.