Ditte Fjeldsted

Rødbedevafler

Rødbedevafler

Gluten- & mælkefri

Fine pink vafler med en dejlig sødme fra rødbede. Fyldt med gode kostfibre, vitaminer og mineraler!

Jeg bruger rå rødbede, da min blender er kraftig nok til at blende dem helt fint. Ellers kan det anbefales at koge rødbeden først og køl af, eller evt. kog en større portion af gangen, skær ud i mindre stykker og frys ned. Så kan du nemt tilsætte rødbede til dine vafler eller smoothies.

Opskrift

Til 5 styks vafler:

  • 1 rødbede (120 g)
  • 2 æg
  • 50 g havregryn
  • 65 g boghvedemel, fuldkornsmel eller alm. hvedemel
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser godt sammen og lad dejen trække 15 minutters tid.
Varm vaffeljernet godt op og bag vaflerne indtil de er let gyldne. Lad dem afkøle på en rist.