Ditte Fjeldsted

Måltidssalat m. laks

Måltidssalat m. laks

Måltidssalater til frokost synes jeg er super lækkert. Og de kan laves lige så nemt som at smøre et stykke rugbrød, hvis man har lidt rester i køleskabet eller er god til at forberede mad til et par dage.

Her har jeg holdt det meget simpelt og kun brugt 4 hovedingredienser, toppet op med syltet rødløg og en god dressing. Jeg anvender oftest tahindressing til mine salater, da jeg synes at det smager hammer godt og passer til det meste. Ellers kunne en krydderurtedressingen også passe rigtig godt til her.

Opskrift

Til 1 person:

  • 1 dl kogte brune ris
  • 1 stor håndfuld broccoli
  • 1/2 agurk
  • 150 g stegt laks
  • 1 spsk syltet rødløg

 

Tahindressing:

  • 1 tsk tahin
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk tamari/soya
  • evt. lidt vand

Fremgangsmåde

Broccoli skæres i små buketter og dampes i en gryde i et par minutter. Agurk skæres ud i små tern.

Bland ingredienser til dressingen i en lille bøtte og ryst godt. Hvis du synes den er lidt for tyk, kan tilsættes en smule vand og rystes godt igen.

Anret ris, laks, dampet broccoli i en skål, med syltet rødløg og hæld tahindressing (eller anden) udover.