Denne version af boller i karry er ligeså skøn som den traditionelle, hvis ikke mere endda! Den er nemlig fyldt med smag og har en perfekt cremet sovs lavet på grøntsager og kokosmælk. Min ultimative favoritudgave af boller i karry.
Slut med kedelige smagsløse kødboller, disse er nemlig krydret med frisk timian, paprika og spidskommen som giver en dejlig smag. Tilsat havregryn så ovenikøbet også gode fiberrige. Her serveret med hvide ris og dampet broccoli til.
Opskrift til 4 personer
Kødboller:
400 g hakket kyllingekød
1 løg
1 dl havregryn
1 æg
1/2 dl plantemælk eller vand
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 lille håndfuld frisk timian
2 tsk salt
Peber
Karrysovs:
1 tsk kokosolie
1 løg
3 spsk karry
1 dåse kokosmælk
3 mellemstore gulerødder
1 stor håndfuld blomkål
Salt og peber
Ekstra:
1 broccolihovede
4 dl ris
Fremgangsmåde
Kødboller: Kom alle ingredienser i en foodprocesser eller lign. Rør det godt sammen. Lad Farsen trække i 15 minutters tid. Form kødbollerne og kog dem i en stor gryde med vand indtil de flyder op til overfladen ca. 15 minutter og føles faste.
Karrysovs: Skær gulerødder i mindre stykker og blomkålen i små buketter. Kog dem i en gryde med vand der dækker dem helt, indtil de er møre. Hæld vandet fra og blend gulerødder og blomkål med stavblender eller lign. til en tyk mos.
Varm en stor gryde op med kokosolie. Hak løg fint og svits sammen med karry i gryden. Hæld kokosmælken i gryden sammen med gulerods/blomkålsmosen. Rør det godt sammen og kog op. Smag til med salt og peber. Hæld de kogte kødboller i sovsen.
Kog risene som anvist. Skær broccoli ud i mindre buketter og damp dem i en gryde med let saltet vand i bunden.
Anret ris med karrysovs, kødboller og dampet broccoli. Velbekomme!