Ditte Fjeldsted

Boller i karry med ekstra plantpower

Boller i karry m. ekstra plantpower

Glutenfri  Mælkefri

Denne version af boller i karry er ligeså skøn som den traditionelle, hvis ikke mere endda! Den er nemlig fyldt med smag og har en perfekt cremet sovs lavet på grøntsager og kokosmælk. Min ultimative favoritudgave af boller i karry.

Slut med kedelige smagsløse kødboller, disse er nemlig krydret med frisk timian, paprika og spidskommen som giver en dejlig smag. Tilsat havregryn så ovenikøbet  også gode fiberrige.
Her serveret med hvide ris og dampet broccoli til.

Opskrift til 4 personer

Kødboller:

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1/2 dl plantemælk eller vand
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 2 tsk salt
  • Peber

 

Karrysovs:

  • 1 tsk kokosolie
  • 1 løg
  • 3 spsk karry 
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1 stor håndfuld blomkål
  • Salt og peber

 

Ekstra:

  • 1 broccolihovede
  • 4 dl ris

Fremgangsmåde

Kødboller:
Kom alle ingredienser i en foodprocesser eller lign. Rør det godt sammen. Lad Farsen trække i 15 minutters tid.
Form kødbollerne og kog dem i en stor gryde med vand indtil de flyder op til overfladen ca. 15 minutter og føles faste.

 

0858C1CF-CA7D-4E68-B43D-8AD22BDF6656

Karrysovs:
Skær gulerødder i mindre stykker og blomkålen i små buketter. Kog dem i en gryde med vand der dækker dem helt, indtil de er møre. Hæld vandet fra og blend gulerødder og blomkål med stavblender eller lign. til en tyk mos.

Varm en stor gryde op med kokosolie. Hak løg fint og svits sammen med karry i gryden. Hæld kokosmælken i gryden sammen med gulerods/blomkålsmosen. Rør det godt sammen og kog op. Smag til med salt og peber. Hæld de kogte kødboller i sovsen.

7E2257A0-B942-44D9-9774-BB8CC2C577DE

Kog risene som anvist.
Skær broccoli ud i mindre buketter og damp dem i en gryde med let saltet vand i bunden.

Anret ris med karrysovs, kødboller og dampet broccoli.
Velbekomme!