Ditte Fjeldsted

Påskeæg – daddeltrøfler m. lakrids

Påskeæg - daddeltrøfler m. lakrids

Lækre og smagfulde påskeæg fyldt med næring og gode fibre, som tilfredstillerne din krop og sanser, hvis du ligesom jeg er tosset med daddeltrøfler!

 

Jeg har lavet 2 varianter, begge med lakrids. De lyse har smag af citron og lakrids, overtrukket med hvid chokolade og de mørke har smag af kakao, havsalt og lakrids, overtrukket med mørk chokolade. Hvis du vil foretrække nogen uden lakrids, kan du sagtens undlade det i de mørke.

Opskrift

Til ca. 8 lyse påskeæg:

  • 150 g dadler uden sten
  • 1 dåse butterbeans eller kikærter (240 g drænet)
  • 60 g havregryn
  • Saften og skal fra 1/2 citron
  • 2 tsk lakridspulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Ca. 100 g hvid chokolade til overtræk

Til ca. 8 mørke påskeæg:

  • 150 g dadler uden sten
  • 1 dåse kidneybønner (240 g drænet)
  • 60 g havregryn
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk lakridspulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk havsalt
  • Ca. 100 g mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde

Læg evt. dadlerne i blød i vand et par timer, hvis du bruger tørret dadler. Blend Blend alle ingredienserne godt sammen i en foodprocessor eller lign., tilsæt evt. et par spsk vand for nemmere at kunne blende massen godt ensartet. Sæt daddelmasserne på køl gerne mindst 1,5 time. Tag massen ud og tril/form dem til påskeæg eller kugler. Sæt kuglerne i fryseren i ca. 20-30 minutter.

Smelt chokolade og vend/dyp påskeæggene i chokoladen. Top evt. de lyse med lidt citronskal og lakridspulver og de mørke med lidt havsalt og lakridspulver. Sæt dem på køl indtil chokoladen er helt størknet.

 

Nyd dem selv eller med dem du holder af. God påske!

 

Kan gemmes i køleskab i 10 dage eller fryses ned, så der altid er en lækker snack til at tage op og nyde.

Velbekomme!