Ditte Fjeldsted

Grønkålspandekager m. eksotisk fyld

Grønkålspandekager m stegte. rejer

Glutenfri 

Dejlige bløde og flotte grønne madpandekager lavet på få ingredienser, kan virkelig pifte en ret op i forhold til de traditionelle madpandekager. De kan sagtens fryses ned og derfor kan det anbefales at lave i større portioner, så man nemt kan tage nogen op af fryseren en dag hvor aftensmaden skal være hurtig. Og så går de virkelig godt både til kylling, oksekød, falafler eller en mere eksotisk udgave som her med rejer.

Den friske mango-agurke salsa med granatæble og koriander giver masser af smag. Sammen med avocado, stegte rejer og en let myntedressing har du en virkelig skøn aftensmad eller evt. frokost.

Opskrift til 2 personer

Grønkålspandekager til 4 store:

  • 150 g grønkål fra frost
  • 4 æg
  • 80 g boghvedemel (kan erstattes med alm. hvedemel, hvis du ikke ønsker dem glutenfri)
  • 30 g smør
  • 1/2 tsk salt

Fyld:

  • 1/2 mango
  • 1/2 agurk
  • 1/4 granatæble
  • 1 håndfuld koriander (kan erstattes med persille eller lign.)
  • 2 blade spidskål
  • 1 avocado
  • 1 tsk kokosolie
  • 200 g rejer fra frost
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 lime
  • 1 spsk sesamfrø

 

Dressing:

  • 1 dl soyayoghurt (eller anden neutral)
  • 1 håndfuld mynte
  • 1/2 lime
  • 1 tsk honning

Fremgangsmåde

Pandekager:
Tø grønkål op fra frost og smelt smørret. Blend grønkål, æg, boghvedemel, smør og salt godt sammen. Lad dejen trække 15 minutters tid på køkkenbordet.
Varm en pande op til middelvarme og steg nu pandekagerne til de er let gyldne på første side, vend dem og steg dem kun ca. 30 sekunder på den anden side, så de ikke får for meget.

Fyld:
Skær mango og agurk i små tern. Pil granatæblet og hak korianderne fint. Bland agurk, mango, granatæble og koriander i en skål.
Optø rejer fra frost. Smelt kokosolie på panden ved høj varme og hæld rejer og finthakket hvidløg på panden. Pres limesaft udover rejerne, krydder med salt og peber og steg dem i få minutter til de er gyldne.
Hak spidskål fint og halver  og skær avocado i skiver.

Dressing:
Hæld yoghurt i en skål og pres saften fra limen heri. Tilsæt honning og rør godt rundt. Hak mynte fint og rør det i yoghurten.

Anret en pandekage med spidskål, mango-agurke salsa, 1/2 avocado, stegte rejer, og dressing. Drys med sesamfrø.
Velbekomme!