Hvis du er vild med aubergine, vil du helt sikkert også være vild med dem i denne version med smag af Italien fra tomatsovsen og den friske oregano.
Mens auberginerne bages i ovnen laves fyldet som en one-pot ret og er derfor rimelig simpel at gå til. Dejlig mættende fyld bestående af quinoa og kylling. Toppet med en lækker avocadocreme og friske tomater. Smager så skønt – en af mine favorit aftensmåltider.
Opskrift
Fyldte auberginer til 2 personer:
2 auberginer
2 stk kyllingebryst
1 dåse hakkede tomater
1 dl hvid quinoa
1 håndfuld frisk oregano
1 lille håndfuld cherrytomater
2 tsk salt
peber
Avocadocreme:
2 avocadoer
1 spsk cremefraiche
1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Skær auberginerne over i halve og lav et par snit i kødet med en kniv. Pensle dem med olivenolie og drys lidt salt på. Bag dem på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ovnen i ca. 45 minutter.
Steg kyllingebrysterne af på en pande (gerne en wokpande eller en med høje sider) i 2 minutter på hver side, så de kun lige bliver gyldne i overfladen. Hæld dåsen med hakkede tomater på panden sammen med quinoa. Hak oregano fint og tilsæt det til panden. Lad det koge i ca. 20 minutter indtil quinoa er kogt mør og kyllingen er fast. Riv kyllingen i strimler med 2 gafler i tomatsovsen.
Tag auberginerne ud af ovnen og skrab kødet ud af dem og hæld det i tomatsovsen. Smag til med salt og peber. Blend avocado med stavblender eller lign. sammen med cremefraiche og salt. Skær tomater ud i både. Fyld de tomme auberginer med fyldet og anret med avocadocreme, friske tomater og evt. lidt frisk oregano. Velbekomme!