Ditte Fjeldsted

Fyldte auberginer – Italian style

Fyldte auberginer - italian style

Hvis du er vild med aubergine, vil du helt sikkert også være vild med dem i denne version med smag af Italien fra tomatsovsen og den friske oregano.

Mens auberginerne bages i ovnen laves fyldet som en one-pot ret og er derfor rimelig simpel at gå til. Dejlig mættende fyld bestående af quinoa og kylling. Toppet med en lækker avocadocreme og friske tomater. Smager så skønt – en af mine favorit aftensmåltider.

Opskrift

Fyldte auberginer til 2 personer:

  • 2 auberginer
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl hvid quinoa
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 lille håndfuld cherrytomater
  • 2 tsk salt
  • peber

 

Avocadocreme:

  • 2 avocadoer
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

Skær auberginerne over i halve og lav et par snit i kødet med en kniv. Pensle dem med olivenolie og drys lidt salt på. Bag dem på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ovnen i ca. 45 minutter.

3FE25659-EFD1-4BE6-926A-47A7FB59BB23

Steg kyllingebrysterne af på en pande (gerne en wokpande eller en med høje sider) i 2 minutter på hver side, så de kun lige bliver gyldne i overfladen. Hæld dåsen med hakkede tomater på panden sammen med quinoa. Hak oregano fint og tilsæt det til panden. Lad det koge i ca. 20 minutter indtil quinoa er kogt mør og kyllingen er fast.
Riv kyllingen i strimler med 2 gafler i tomatsovsen.

7C4200C4-8FAF-4048-8F02-BB1F6275737A

Tag auberginerne ud af ovnen og skrab kødet ud af dem og hæld det i tomatsovsen. Smag til med salt og peber.
Blend avocado med stavblender eller lign. sammen med cremefraiche og salt. Skær tomater ud i både.
Fyld de tomme auberginer med fyldet og anret med avocadocreme, friske tomater og evt. lidt frisk oregano.
Velbekomme!