Ditte Fjeldsted

Rødbedefladbrød

Rødbedefladbrød

Mælkefri     Glutenfri

Skønne fladbrød der kan bruges som tilbehør eller som sandwich. Her har jeg fyldt dem med salat, mayo, kylling og agurk. Simpelt og lækkert. Spis gerne en håndfuld gnavergrønt til, for en god og mættende frokost.

Opskrift

Til ca. 8 fladbrød:

  • 1 mellemstor rødbede
  • 2 æg
  • 70 g havregryn
  • 50 g rismel (eller alm. hvedemel)
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk salt og lidt peber

Fyld til 1 portion:

  • 2 salatblade
  • Lidt mayo
  • Et par skiver kyllingepålæg
  • Et par skiver agurk

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser godt sammen. Hvis du ikke har så kraftig en blender, kan rødbeden koges mør og afkøles inden den blendes med de øvre ingredienser.
Lad dejen trække ca. 15 minutters tid. Varm en pande op til middel varme og steg fladbrødene i lidt olie indtil de er let gyldne på hver side.

Lad dem afkøle på en rist. Anret med fx salat, mayo, kylling og agurk.
Overskydende fladbrød kan gemmes 1 uge på køl eller fryses ned, så de altid er klar til at tage ud til en god frokost.

Velbekomme!